Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ζεόλιθος - Zeolite

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό…
Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού
Ιδρύματος Καλαμάτας – Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα  φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να
καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.  Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για  την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ  περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές». Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές  αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής. Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας. Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:

Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005). Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα,  τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.). Τείνει  να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα  από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες. Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και  ζιζανιοκτόνων από το σώμα. Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία,  σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη. Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και  ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό. Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.

Ασφάλεια & παρενέργειες

Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου. Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα. Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Χρήση:

- βελτιωτικό εδάφους εσωτερικής και εξωτερικής χρίσης
- υλικό για φίλτρα στα ενυδρεία, λίμνες κήπου, σιντριβάνια, τεχνητές λίμνες.
- καθαρισμός υγρών λυμάτων
- επεξεργασία υγρών λυμάτων από την αμμώνια ,των βαρέων μετάλλων και ορισμένων τύπων οργανικών ενώσεων
- επεξεργασία και φιλτράρισμα πόσιμου νερού
- καθαρισμός των φυσικών και άλλων αερίων από το CO2,H2S,SO2,NH3
- σταθεροποίηση των ραδιονουκλεϊδίων στα ύδατα των αποβλήτων από τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και της παραγωγής τσιμέντου (Cs,Sr,Co,Cr)
- χρησιμοποίηση στις πετρελαιοκηλίδες (με συνδυασμό με περλίτη)
- εξουδετέρωση όξινων εδαφών
- ενίσχυση τις προσαρμοστικότητας της βλάστησης στα δάση
- σε πτηνοτροφικές μονάδες
- στα δάπεδα (στάβλων, εκτροφεία κλπ)
- αύξηση της ικανότητας απορρόφησης των λυμάτων
- μείωση της περιεκτικότητας σε αμμωνία που περιέχει η ατμόσφαιρα
- μείωση της υγρασίας
- απομακρύνει τις μύγες και έτσι ελαττώνετε μετάδοση των ασθενειών στα ζώα
- βελτίωση της κατάστασης της υγείας των ζώων(μικρότερη ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή)
- βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας ,των υπηρεσιών και την υγιεινή στους χώρους των εκτροφείων.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος

Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει  την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι  βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με  ασφάλεια.
Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.

Άλλες χρήσεις

Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 – 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% – 10% στα μείγματα της ανθοκομίας. Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους. Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους. Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδροθείου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 – 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα. Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας. Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί. Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους. Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές. Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά. Με την προσθήκη του στο πλύσιμο -σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών. Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Εδώ και πολλά χρόνια ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες που ειδικεύονται στην φίλτρανση και τον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Αυτό πραγματοποιείται από συσκευές στην αγορά καλούμενες ως ιονιστές-καθαριστές αέρα. Αυτές χρησιμοποιούν ως κύριο φίλτρο τον φυσικό ζεόλιθο.
ΧΡΗΣΗ: Με την τοποθέτηση 500gr-1000gr φυσικού ζεόλιθου (κοκκομετρίας 2,5-5mm) σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου και άλλες άσχημες μυρωδιές θα παρατηρήσουμε ότι μειώνονται πολύ ως και εξαλείφονται οι μυρωδιές στον χώρο μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούμε να χωρίσουμε και την ποσότητα του ζεολίθου σε 2 ίσα μέρη και να τα τοποθετήσουμε αντιδιαμετρικά στο δωμάτιο που εκλύονται οι οσμές. Ο ζεόλιθος φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνει και στους ιονιστές-καθαριστές αέρα.
Ο φυσικός Ζεόλιθος είναι προϊόν 100% φυσικό, αβλαβές και άοσμο.

ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΣΜΩΝ, ΜΥΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
ΧΡΗΣΗ: Ρίχνοντας 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε κάθε παπούτσι σκόνη (κάτω από 0,5mm) και διανέμοντάς το καλά σε όλο το παπούτσι φροντίζουμε ώστε να μειώσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια, τις κάλτσες αλλά και τα πόδια μας. Ο ζεόλιθος αδρανοποιεί μύκητες, ιούς και βακτήρια και μας χαρίζει υγεία. Μπορείτε επίσης αν έχετε πρόβλημα με μυκητιάσεις στα πόδια να ανακατέψετε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεόλιθο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό σε ένα φλιτζανάκι του καφέ και αφού ανακατέψετε καλά και γίνει σαν λάσπη τοποθετείται με τα χέρια την λάσπη στα πόδια όπου έχετε πρόβλημα με την μυκητίαση αφήνετε 20-25 λεπτά να στεγνώσει στα πόδια σας και μετά ξεπλένετε καλά τα πόδια σας με νερό να φύγει η λάσπη.

ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΑΜΜΟ ΓΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑΝΙΔΙΑ ΣΕ ΚΟΥΝΕΛΙΑ, ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ.
ΧΡΗΣΗ: Αναμιγνύοντας 2-3 κουταλιές της σούπας ζεόλιθο σε σκόνη (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα το μέγεθος του κλουβιού) με το υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιό μας και ανακατεύοντας καλά ζεόλιθο με άμμο ή ροκανίδια φροντίζουμε στο να μειώσουμε τις μυρωδιές από τα ούρα των κατοικιδίων λόγω της δέσμευσης της αμμωνίας που παράγεται από τα ούρα των ζώων Επίσης μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στην φωλιά του ζώου. Εναλλακτικά τοποθετούμε 1-2 εκατοστά ζεόλιθο σε σκόνη στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς και από πάνω σκεπάζουμε με άμμο ή ροκανίδι. Κάθε φορά που αλλάζουμε την άμμο ή τα ροκανίδια μας πετάμε και τον παλιό ζεόλιθο και προσθέτουμε νέα ποσότητα ζεόλιθου. Έτσι διατηρούμε ένα όμορφο και υγιεινό περιβάλλον στο κατοικίδιό μας.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΧΡΗΣΗ: Αναμιγνύουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεόλιθο σε σκόνη (κάτω από 0,5mm) με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν λάσπη. Απλώνουμε την είτε στο πρόσωπό μας είτε σε κάποιο σημείο του σώματός μας και την αφήνουμε 20-25 λεπτά να ξεραθεί. Μετά ξεπλενόμαστε καλά με άφθονο νερό να φύγει όλη η λάσπη. Με αυτόν τον τρόπο ο ζεόλιθος αυτά τα 20-25 λεπτά απορροφά από το πρόσωπό μας ή το σώμα μας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και όλα τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα του δέρματος. Με το ξέπλυμα στο τέλος απομακρύνονται όλα τα βλαβερά συστατικά αφού τα έχει δεσμεύσει ο ζεόλιθος χαρίζοντας φρεσκάδα και καθαρότητα στο δέρμα.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm (πετραδάκι) ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα του ψυγείου σας. Μπορείτε έτσι να μειώσετε την ψύξη του ψυγείου σας καθώς ο ζεόλιθος θα προσφέρει έξτρα οξυγόνωση και ψύξη, ενώ εσείς εξοικονομείται ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα απορροφάει τις οσμές των φαγητών και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας αναλλοίωτα τα τρόφιμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μπολ από πάνω δεν πρέπει να σκεπάζεται. Αλλάξτε τον ζεόλιθο στο μπολ κάθε 3 μήνες περίπου.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ
Προσθέτουμε κοντά στην ρίζα του φυτού ζεόλιθο σε σκόνη (κάτω από 0,5mm) ή πετραδάκι (2,5-5mm) σε ποσότητα 120 γραμμάρια ή μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο ανά 15 εκατοστά διαμέτρου γλάστρας. Ανακατεύουμε καλά ζεόλιθο και χώμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο χώμα. Αμέσως μετά ποτίζουμε το φυτό. Ζεόλιθο στην γλάστρα δεν ξαναρίχνουμε τουλάχιστον για ένα χρόνο. Έτσι δίνουμε πιο πολύ οξυγόνο στο φυτό, κάνει πιο γερές ρίζες και πιθανόν πιο πολλά άνθη.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΖΕΟΛΙΘΟΣ είναι προϊόν υψηλής απορροφητικότητας και αποθήκευσης της αμμωνίας και του φωσφόρου. Μόλις τα ιόντα αμμωνίου και φωσφόρου βρεθούν εντός του δικτυωτού πλέγματος του ζεόλιθου, δεσμεύονται από αυτόν. Όταν χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο ανταλλαγής ιόντων ή σαν υπόστρωμα στον πυθμένα μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα του γλυκού νερού σε αμμωνία και φώσφορο τουλάχιστον 90%.
Επίσης με την χρήση του ζεόλιθου εμπλουτίζεται το νερό με επιπλέον διαλελυμένο οξυγόνο κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την διαβίωση των ψαριών.
Το νερό αποκτά πολύ καλή καθαρότητα και ρυθμίζεται το PH του νερού προς το ουδέτερο.
Το προϊόν είναι 100% φυσικό, ανθεκτικό, ελέγχοντας επίσης την ανάπτυξη άλγης σε λίμνες και δεξαμενές ενυδρείων.
Κατά τη διάρκεια εκτροφής των ψαριών είναι φυσικό να δημιουργείται αμμωνία που μπορεί γρήγορα να μολύνει ένα υδροβιότοπο. Η αμμωνία, παράγεται από τα βράγχια και τα ούρα των ψαριών καθώς και από τη βακτηριακή αποσύνθεση των αχρησιμοποίητων τροφών και των κοπράνων. Η αέρια αμμωνία διαλύεται εύκολα στο νερό και σχηματίζει ιόντα αμμωνίου. Η αμμωνία είναι τοξική και μειώνει την ικανότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα να δεσμεύει το οξυγόνο. Η αμμωνία καταστρέφει τα βράγχια, μειώνοντας το οξυγόνο που χρησιμοποιούν.

Ο φυσικός ζεόλιθος είναι μη-διαλυτός, αντιβακτηριδιακός και μπορεί να απομακρύνει πάνω από το 90% των ιών και βακτηρίων από το ενυδρείο ή την πισίνα. Απορροφά επίσης τα χλωριόντα, το σίδηρο, το μαγγάνιο. Χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει βαρέα και τοξικά μέταλλα όπως το ασήμι, ο υδράργυρος, το νικέλιο, το χρώμιο, το κοβάλτιο, το αντιμόνιο, το αρσενικό, κάδμιο κ.α.
Η μοναδική κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου θα μειώσει την ανάγκη για συχνή ανανέωση του νερού, λειτουργώντας ως φυσικό ανανεωτικό φίλτρο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μέσα στην δεξαμενή ή το ενυδρείο ή εναλλακτικά και σαν υπόστρωμα στον βυθό μαζί με χαλίκια και άμμο.
ΧΡΗΣΗ: Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΑΝΑ 300 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ.
Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ.
  

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ιδιότητες του Ζεόλιθου
1) Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποδεσμεύει αργά και με φυσικό τρόπο τις θρεπτικές ουσίες στο ριζικό σύστημα των νέων φυτών, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη και την απόδοση τους.
2) Η ανάμειξη του φυσικού ζεόλιθου στα αγροτικά εδάφη βελτιώνει τις φυσικοχημικές και θρεπτικές ικανότητες του εδάφους. Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.
3) Με την χρήση λιγότερων λιπασμάτων και νερού προάγεται η καλή διαχείριση του εδάφους και η μείωση της ρύπανσης που προέρχεται από την έκπλυση των λιπασμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα.
4) Η χρήση του στις καλλιέργειες, εκτός της ποιοτικής βελτίωσης των καρπών έδωσε αύξηση παραγωγής κατά 30% - 55% στο σιτάρι, 33% στο ρύζι, 50% στο καλαμπόκι, 17% στο βαμβάκι, 73% στο σταφύλι, 48% - 52% στη ντομάτα, 45% στο ακτινίδιο καθώς και 25% αύξηση ανθοφορίας στα γαρύφαλλα.
5) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα που βοηθάει στην ανάπτυξη υδροπονικών καλλιεργειών, σε λαχανοκομικά, ανθοκομικά, αρωματικά είδη, σε μεσογειακές συνθήκες και δίνει προϊόντα υψηλής παραγωγής και ποιότητας.
Συνοπτικά η χρήση του ζεόλιθου προσφέρει τα εξής:
Αυξάνει τη σοδειά κάνοντας το έδαφος πιο αποτελεσματικό αφού συλλαμβάνει και ρυθμίζει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία και τα απελευθερώνει αργά όποτε απαιτείται.
Απορροφά και παγιδεύει τις τοξικές προσμείξεις.
Συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του εδάφους.
Βελτιώνει τον αερισμό.
Παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη μικροβιολογική δραστηριότητα.
Προωθεί την ισορροπία αλκαλικών μετάλλων.
Μειώνει το κόστος των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.
Αυξάνει την αποδοτικότητα στη χρήση λιπασμάτων.
Μακροπρόθεσμα βελτιώνει το έδαφος.
Ανακουφίζει τα συμπυκνωμένα εδάφη.
Βελτιώνει τους πόρους.
Έχει την ιδιότητα να κατακρατεί το νερό.
Μειώνει την απώλεια νερού.
Μειώνει την δημιουργία ξηρών σημείων.
Αυξάνει την διαθέσιμη ποσότητα νερού για τα φυτά.
Ενισχύει σημαντικά το ριζικό σύστημα.
Μειώνει την έκπλυση νιτρικών και φωσφορικών αλάτων.
Βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του αζώτου και του φωσφόρου από τα φυτά.
Μεγαλύτερος όγκος των καρπών.
Ομοιομορφία στην παραγωγή.


Η λιπασματοποίηση με φυσικό ζεόλιθο είναι μια σημαντική διαδικασία όπου:
Σκοτώνει τα παθογόνα.
Μειώνει ή εξαλείφει τις οσμές.
Μειώνει τις μύγες
Σκοτώνει τους σπόρους των ζιζανίων.

ΧΡΗΣΕΙΣ
ΑΜΜΩΔΗ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΑΜΜΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Στην σκαμμένη τρύπα ρίχνω 500gr ζεόλιθο κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη) και αναμιγνύω με το χώμα, και τοποθετώ μετά το δεντράκι. Καλύπτω μετά όλη την τρύπα με χώμα και ποτίζω το δεντράκι με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΑΜΜΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Σκάβουμε γύρω γύρω από το δέντρο 10-15cm και ρίχνουμε 2-5kgr ζεόλιθο κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη). Έπειτα καλύπτω την τρύπα με το χώμα και ποτίζω με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΡΓΙΛΩΔΗ ΕΔΑΦΗ
ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΑΡΓΙΛΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Στην σκαμμένη τρύπα ρίχνω 500gr ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm και αναμιγνύω με το χώμα, και τοποθετώ μετά το δεντράκι. Καλύπτω μετά όλη την τρύπα με χώμα και ποτίζω το δεντράκι με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΑΡΓΙΛΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Σκάβουμε γύρω γύρω από το δέντρο 10-15cm και ρίχνουμε 2-5kgr ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm. Έπειτα καλύπτω την τρύπα με το χώμα και ποτίζω με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ: Σκάβουμε 5-10cm την τρύπα που θα φυτέψουμε το λαχανικό και ρίχνουμε μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm ή σκόνη και αναμιγνύουμε με το χώμα Έπειτα φυτεύουμε και καλύπτουμε με το χώμα και ποτίζουμε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά ρίχνουμε 500-1000gr/m2 ζεόλιθο και αναμιγνύουμε με το χώμα Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
ΓΚΑΖΟΝ
Για δημιουργία γκαζόν αντικατάσταση του χώματος που θα χρησιμοποιήσουμε με ποσοστό 10-20% ζεόλιθο σε σκόνη.
Λίπασμα και επεξεργασία γκαζόν: Προσθήκη 300gr/m2 ζεόλιθο κοκκομετρίας 0,8-2,5mm ή και 2,5-5mm.
Για αερισμό, περιποίηση και θεραπεία γκαζόν χρησιμοποιώ ζεόλιθο 500gr/m2 κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη).

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
Χρησιμοποιούμε 100-500gr/m2 σε ανάμιξη με το χώμα ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm.

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ
Χρησιμοποιούμε 1-2 κιλά/m2 ζεόλιθο σε σκόνη ή και 2,5-5mm σε ανάμιξη με το χώμα.

ΦΥΤΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΛΑΣ
Ρίχνουμε 2 κούπες του καφέ ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm ανά 10 λίτρα νερού της λιμνούλας.
ΓΛΑΣΤΡΕΣ
Για καλλιέργειες σε γλάστρες ανοίγουμε τρύπα στο χώμα και ρίχνουμε μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο ή 120gr περίπου ανά 15cm διαμέτρου γλάστρας και αναμιγνύουμε το ζεόλιθο με το χώμα. Σκεπάζουμε με χώμα την τρύπα και φυτεύουμε.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
Ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία ως προσθετικό διατροφής στα βοοειδή, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, στους χοίρους, τα πουλερικά (κρεατοπαραγωγής & παραγωγής αυγών) και τα πρόβατα. Απορροφά επίσης τις μυρωδιές από τα περιττώματα και τις ζωοτροφές σιτηρών, μειώνοντας αισθητά τις οσμές σε κλειστούς χώρους.
ΧΡΗΣΗ: Προσθήκη στις ζωοτροφές βοοειδών, προβάτων, χοίρων και πουλερικών.
Βοοειδή πάχυνσης: 100gr/kgr/ζώο την ημέρα
Γουρούνια πάχυνσης: 6-10gr/kgr τροφής
Κότες και γαλοπούλες: 7gr/kgr τροφής

Κοκκομετρία: 0-0,15mm (σκόνη)
Tρόπος εφαρμογής: Το ρίχνουμε με το χέρι στην ζωοτροφή και ανακατεύουμε πολύ καλά ζεόλιθο και ζωοτροφή
Συνοπτικά τα οφέλη από την χρήση του φυσικού ζεόλιθου στην κτηνοτροφία είναι:
Βελτίωση της ανάπτυξης του ζώου και αύξηση του σωματικού βάρους από την βελτιστοποίηση της απόδοσης των ζωοτροφών.
Η ισχυρή απορρόφηση του Αμμώνιου παρέχει έλεγχο της οσμής και ένα υγιές περιβάλλον.
Προστατεύει από την διείσδυση της αμμωνίας στην κυκλοφορία του αίματος.
Μειώνει τις μύγες.
Αποτρέπει τους μύκητες και τα παράσιτα να αναπαραχθούν.
Προστατεύει το σύνολο του πεπτικού συστήματος του ζώου.
Μειώνει την φαγούρα, την οξέωση, την διάρροια, την εντερίτιδα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις.
Βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
Βελτιώνει την κοιλιακή μικροβιακή δραστηριότητα.
Αξιοποιεί καλύτερα το φώσφορο.
Βελτιώνει την ανάπτυξη των οστών.
Μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά και φάρμακα.


ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ
Ο Φυσικός Ζεόλιθος παρέχει υγιή και οικονομική λύση στην καταπολέμηση των οσμών και τον έλεγχο της υγρασίας σε αχυρώνες, στάβλους, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στην άμμο που χρησιμοποιείται για τις γάτες, στο υπόστρωμα από ροκανίδια σε κουνέλια, χαμστεράκια αλλά και στα κλουβιά πτηνών. Είναι ακίνδυνο, μη διαβρωτικό, μη τοξικό και 100% φυσικό.
Μειώνει την μυρωδιά της αμμωνίας στις παρόδους και τις μάνδρες κλινοστρωμνής
Ενισχύει την μακροζωία των μανδρών & παρόδων κλινοστρωμνής.
Μειώνει την αμμωνία, το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα αέρια θερμοκηπίου.
Δεν καίει και δεν ραγίζει τις οπλές των ζώων (όπως η ασβεστοποίηση)
Απορροφά το άζωτο και βελτιώνει το λίπασμα.
Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.
Μειώνει την μόλυνση των υπογείων υδάτων.
Η ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων συμβάλλει στην συγκράτηση της αμμωνίας και τις άλλες ζωικές μυρωδιές χωρίς την ανάγκη πρόσθετων χημικών ουσιών (πχ. Ασβέστης, αποσμητικά). Δευτεροβάθμια οφέλη περιλαμβάνουν την μείωση του πληθυσμού των μυγών στις σωρούς σιταποθηκών και λιπάσματος.
Η αμμωνία, όταν εισπνέεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο αναπνευστικό σύστημα τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Ακόμη και οι χαμηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν ή επιβαρύνουν τους μηχανισμούς στήριξης αναπνοής.

ΧΡΗΣΗ: Στις φωλιές (στρωμνές των ζώων) για μείωση οσμών.
Ποσότητα: 2-3 κιλά ανά m2.
Κοκκομετρία: 0,8-2,5mm
Tρόπος εφαρμογής: Το ρίχνουμε με το χέρι στην στρωμνή ανακατεύοντάς το με την άμμο, το ροκανίδι ή το άχυρο της φωλιάς.


ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ
Παράξενοι σχηματισμοί νεφών, επικίνδυνες χημικές ουσίες, εξωτικά όπλα βιολογικού πολέμου, άγνωστες μέθοδοι αλλαγής του κλίματος. Με τι από όλα αυτά συνδέονται τελικά τα περιβόητα chemtrails, οι χημικές ουρές που εμφανίζονται στους ουρανούς του πλανήτη μας τις τελευταίες δεκατίες;
Πέρα από τις συμβατικές ουρές που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου KC10 ή KC135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν για αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Έτσι αυτές οι χημικές αυτές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες. Οι γραμμές εναιωρήματος είναι από Βάριο, Αλουμίνιο και πολυμερή (ινίδια) του πυριτίου. 
Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών, εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν τσούξιμο και ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες, καταρροή, φτέρνισμα, κακοδιαθεσία, ταχυκαρδία, νοιώθουν άσχημα ψυχολογικά, με συναισθήματα κατάθλιψης, φόβου, απογοήτευσης, παραίτησης, νοιώθουν ότι καταστέλλονται οι βασικές τους λειτουργίες, κλπ.
Η συχνή χρήση του Ζεόλιθου βοηθά την δέσμευση και τον καθαρισμό των βλαβερών ουσιών από το χώρο και το σώμα σας.


Ο ζεόλιθος και νέα μέθοδος ξήρανσης τροφίμων
Ν. Λυγερός

Η λυοφιλίωση ως μέθοδος ξήρανσης των τροφίμων, συνίσταται στην κατάψυξη του υπό ξήρανση υλικού και κατόπιν την εξάχνωση του σχηματισθέντος πάγου μέσα στο κατεψυγμένο υλικό, ώστε να παραχθεί το αφυδατωμένο προϊόν. Στα συνήθη συστήματα λυοφιλίωσης, η κλίση της τάσης των ατμών που είναι απαραίτητη για την εξάχνωση, επιτυγχάνεται με την διατήρηση ορισμένης ολικής πίεσης στον θάλαμο της ξήρανσης. Οι δημιουργούμενοι υδρατμοί απάγονται με ένα σύστημα συμπύκνωσης τους και ένα σύστημα θέρμανσης παρέχει την λανθάνουσα θερμότητα εξάχνωσης στο κατεψυγμένο υλικό. Αυτή η μέθοδος είναι πλέον κλασική στον τομέα. Όμως με τις ιδιότητες του ζεολίθου είναι τώρα δυνατόν να εκμεταλλευτούμε μια νέα μέθοδο που δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστή, πρόκειται για τη ζεοδάτωση. Αυτή η μέθοδος βασίζεται στη χρήση του κενού με πρόσθεση ενέργειας για να επιταχύνουμε την αφυδάτωση του προϊόντος. Ο ζεόλιθος λειτουργεί ως παγίδα διάκρισης και επιτρέπει τη διατήρηση της ακεραιότητας του προϊόντος δίχως εκφυλισμό των οργανοληπτικών ιδιοτήτων, διότι σέβεται τη δομή του. Αυτή η μέθοδος επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με μία σταθερή εξάτμιση δίχως περιορισμό στο χρόνο. Η ζεοδάτωση γίνεται με ένα προϊόν που βρίσκεται σε μια θερμοκρασία μεταξύ των -20ºC έως 60ºC. Η ζεοδάτωση εξασφαλίζει μία καλύτερη ποιότητα αφού διατηρεί το σύνολο των αρωμάτων, των χρωμάτων, των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών, διότι λειτουργεί στο φάσμα θερμοκρασιών 5-40ºC. Σε αντίφαση με τη λυοφιλίωση δεν γίνεται χρήση χλωριούχων αερίων για την ψύξη, αφού οι υδρατμοί παγιδεύονται από τον ζεόλιθο. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ζεόλιθος με πόρους που έχουν διάμετρο 4 Angstrom που αντιστοιχεί στο μέγεθος του μορίου του νερού έτσι ώστε να λειτουργήσει ως μοριακό κόσκινο. Αυτός ο νέος τρόπος είναι ακόμα πιο γνήσιος και πιο φιλικός για το προϊόν και σίγουρα θα αναπτυχθεί όλο και περισσότερο, αφού οι άνθρωποι προσέχουν όλο και περισσότερο την ποιότητα της διαδικασίας, γιατί αναγνωρίζουν ότι σχετίζεται και με την ποιότητα του τελικού προϊόντος που προορίζεται για κατανάλωση. Έχουμε λοιπόν μια άλλη εφαρμογή του ζεολίθου, η οποία και πάλι είναι θετική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς-Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και ΚτηνιατρικήςΖεόλιθος: Μια Συνοπτική Προσέγγιση σε .pdf




Αγορά:
www.superfoods.gr/P--56
www.a-pharmacy.gr/product-33831.html?gclid=CJHx-MH1_rMCFbMbtAodVFwA2w
www.econik.gr/zeolit.php
zeolithosalexandros.blogspot.gr/ 
www.naturam.gr/?section=product&rel=1574
www.politimigi.gr/index.php?product_id=345&page=shop.product_details&category_id=51&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=530&vmcchk=1&Itemid=530


6 σχόλια:

  1. Μπορείτε να σχολιάζετε ανώνυμα ή επώνυμα κάθε ανάρτηση.Πείτε μας την γνώμη σας, ρωτήστε ή δώστε την δική σας πληροφορία - εμπειρία.

    (Αν ασχολείστε επαγγελματικά και πουλάτε φυτά, μπορείτε να δώσετε λινκ κ πληροφορίες για την επιχείρηση σας)

    Γίνετε αναγνώστες μέσω FACEBOOK, TWITTER ή GOOGLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. diavasa sto http://adena-gr.blogspot.gr to parakato ...

    "Τι τρέχει με τον Ζεόλιθο "Θράκης"?

    Σας γραφω για να ασχοληθειτε για ενα θεμα που μου εκανε εντυπωση για να δωστε δωστε απαντησεις μεσα απο την ερευνα σας.

    Κυκλοφορει σκευασμα ΖΕΟΛΙΘΟΣ Θρακη ( http://www.superfoods.gr/P--56 ) .

    Πρωτων : Αυτο οπως παρατηρεις κυκλοφορει γυρω στα 25 ευρω. Ο ζεολιθος πωλειται προς 20 λεπτα το κιλο . Το παραπανω προιον σε καθε χαπι λεει οτι εχει 350 mg . Αρα μηπως η εταιρεια αυτη βρηκε το χρυσο αυγο ?

    Δευτερον: η εταιρεια αυτη διαφημιζει το προιον σαν προιον το οποιο προεκυψε απο τα λατομεια του εβρου. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις οτι αυτα τα λατομεια δεν λειτουργουν και δεν εχουν αδεια εκμεταλευσης και εξορυξης . Υπαρχει μια ...πολιτικη αντιδικια που κραταει μεταξυ του υπουργειου κλιματικης αλλαγης και μεταξυ βουλευτη εβρου.. Αρα το προιον ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΘΡΑΚΗΣ μας δουλευει γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να εκμεταλευονται νομιμα την εξορυξη απο την ΘΡακη αρα το παιρνουν παρανομα ή το προιον ζεολιθος θρακης δεν ειναι Θρακης αλλα ουγκαντας βουλγαριας κ αι βαλε.

    Και στις 2 περιπτωσεις η εταιρεια μας δουλευει ασυστολα. Παρακαλω καντε μια ερευνα να δουμε τι γινετε επιτελους."


    ......????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πράγματι υπάρχει μεγαλη διαφορά στην τιμή που ίσως οφείλεται στο οτι το συγκεκριμένο ειναι για φαρμακευτική χρήση-πρόληψη σε χάπι (για ανθρώπους).
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εταιρια Superfoods , το φερνει απο την ευρυτερη περιοχη της Θρακης ( Τουρκια, και βουλγαρια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προμήθεια ζεόλιθου και αποστολή σε όλη την ελλάδα στο www.zeolithos-ellada.gr

    Έχουμε την οικονομικότερη τιμή της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A Fool Man, ο δικός σας από πού προέρχεται; το έχετε σε μορφή "πέτρας" και όχι σκόνης; ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή